Op vakantie? Let op de annuleringsvoorwaarden

Duizenden Nederlanders haalden opgelucht adem toen bekend werd dat veel Europese landen in juni en juli hun grenzen weer openen voor toeristen. Daardoor kunnen zij alsnog hun favoriete vakantiebestemming bezoeken.

Kinderen achterin de auto op vakantie

Vakantie in een ander Europees land is onverminderd populair. Volgens reisorganisatie TUI heeft ongeveer tweederde van de Nederlandse gezinnen het plan om ook dit jaar over de grens te genieten van de zomer. De meest genoemde bestemmingen van dit jaar zijn Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk.

Waar mag u dit jaar op vakantie in Europa?

Nederlandse toeristen mogen deze zomer nog niet naar alle Europese landen op vakantie. In dit overzicht ziet u in welke landen u wel welkom bent.

Annuleringsrisico

Heeft u vakantieplannen in binnen- of buitenland? Houd er dan rekening mee dat de voorwaarden van uw reisverzekering waarschijnlijk zijn veranderd. Vaak is de annuleringsdekking zo aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet is gedekt. Eventuele kosten krijgt u dus niet vergoed. Niet alleen als u naar het buitenland zou gaan, ook als u in wilde Nederland blijven.

Zelf ziek

Uw annuleringsverzekering keert meestal wel uit als u of één van uw gezinsleden besmet raakt met het coronavirus. U moet dan wel een doktersverklaring kunnen laten zien. Maar let op: als u in quarantaine moet, is dat vaak weer niet verzekerd.

Onverwachts ontslag

Mocht u als gevolg van de coronacrisis onverwachts worden ontslagen, dan kunt u vaak een beroep doen op uw annuleringsdekking. Als u een vaste baan heeft, is dit bij vrijwel alle verzekeringen een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan is dit weer niet altijd het geval.

Repatriëring

Premier Rutte heeft gezegd dat de Nederlandse overheid niet zal repatriëren als iemand door een corona-uitbraak vast komt te zitten op een buitenlandse bestemming. Veel reisorganisaties doen dit wel. Controleer dit dus nog even. Ook bestaat de kans dat uw reisverzekering uitkeert bij noodzakelijke repatriëring.

Meer informatie

Heeft u een vraag over de voorwaarden van uw lopende of nieuwe reisverzekering? Neem dan even contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.